0 554 292 59 61
tren
Sosyal Medya Hesaplarımız

Eskişehir Boşanma Avukatı

06 Şubat 2020
855 kez görüntülendi

Eskişehir Boşanma Avukatı

Boşanma ; Türk Medeni Kanununda düzenlenmiş olup evlilik, evliliği sona erdiren çiftlerin başvurduğu durumlardan biridir. Boşanma davaları Türk Medeni Kanunu’nun 161 ve 184 maddeleri arasında düzenlenmiştir. Boşanma sebepleri olarak Türk Medeni Kanunda gerekli bilgiler ve nedenler sunulmuştur.

Türk Medeni Kanunu Boşanma Sebepleri ise ;
-Zina ( Türk Medeni Kanunu 161. Madde )
-Hayat kast etme, kötü veya onur kırıcı davranışlar ( Türk Medeni Kanunu 162. Madde )
-Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme ( Türk Medeni Kanunu 163. Madde )
-Terk ( Türk Medeni Kanunu 164. Madde )
-Akıl Rahatsızlığı ( Türk Medeni Kanunu 165. Madde )
-Evliliğin temelinden sarsılması ( Türk Medeni Kanunu 166. Madde )

Mahkemece Zina,İnsan hayatına kast,kötü ve onur kırıcı davranışlar sergilenmesi,suç işleme,eşlerin terk durumu veya akıl problemi yaşaması özel olarak boşanma nedenlerindendir.Evlilik birliğinin temelinden sarsılması gibi durumlar ise genel boşanma nedenlerindendir.
Boşanma davalarında eşler anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davası gibi boşanma davalarına başvurabilirler.Yukarıdaki nedenlerden bir tanesine dayalı olarak eşler birbirleri ile anlaşabilir yada anlaşmadan durumu mahkemeye taşıyabilir.Boşanma davaları başvurularında davayı açan taraf yukarıda yer alan maddeleri açık bir şekilde belirterek, durumu mahkeme heyetine taşıyabilir.Ancak boşanma davalarında taraflar genel boşanma veya özel boşanma davaları olarak birbirleri tarafından anlaşma yaparak daha hızlı sonuçlar ile durumu sonuçlandırabilir.

Boşanma Davaları için Nereye Başvurulmalıdır ?

TMK ( Türk Medeni Kanunu ) göre eşler son 6(altı) ay yaşadıkları yerleşim yerlerinde aile mahkemelerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Eğer yaşadıkları bölge’de aile mahkemesi bulunmuyorsa Aile Mahkemesi sıfatı ile davaya bakmakla görevli olan Asliye Hukuk mahkemelerine dava açılabilmektedir. Boşanmak isteyen eşler bu durumlarda dilekçelerini hazırlayarak mahkemeye iletmeleri yeterli olacaktır. Boşanma davalarında avukat tutmak zorunlu değildir. Evrak,dilekçe,delil gibi işlemleri kendinizde mahkemeye sunabilirsiniz, ancak yaşanabilecek olumsuz durumlarda sizleri savunabilecek bir avukat sizlere yardımcı olacaktır. Çünkü boşanma davaları ister davalı, ister davacı olsun bir çok sorumluluk yüklenmektedir. Bu süreçte zor dönemler geçirebilirsiniz, tazminat,dava masrafları gibi bir çok noktada yanlış yapılan işlemlerde başınız ağrıyabilir. Bu yüzden doğru kişilerle çalışmanızda fayda olacaktır.

Boşanma davalarının kararları Türk Medeni Kanununa göre sadece hakim tarafından sonuçlandıralabilmektedir. Aile mahkemesinde verilen karar sonrasında nüfus müdürlüklerine bildirilir ve gerekli düzenlemeler yapılır. Eskişehir boşanma avukatı olarak sizlerde bizlere ulaşarak gerekli yardımcı alabilirsiniz.

Boşanma Davaları Ne Kadar Sürmektedir ?
Boşanma süreçleri sıkıntılı süreçlerde olsa, bu durumların yerine getirilmesi şarttır. Aile mahkemelerine yapılan başvuru sonrasında, ödenen harç, yargılama giderlerinin ödenmesi sureti ile açılmaktadır. Mahkemeye tevzi edilen dosya, gerekli incelemeler yapılmasından sonra tensip zaptı hazırlanır.

Boşanma davaları anlaşmalı boşanma davaları ve çekişmeli boşanma davaları olarak iki grupta incelenmektedir. Eskişehir boşanma avukatı olarak bu konularda sizlere yardımcı olmaktayız. Anlaşmalı boşanma davaları çekişmeli boşanma davalarına göre daha hızlı sonuçlanmaktadır. Eşler’den biri diğeri ile boşanmak istememesi durumunda ; dava anlaşmalı olarak açılsa bile çekişmeli olarak değiştirilmektedir.

Eskişehir avukat olarak boşanma davaları hakkında detaylı bilgi için lütfen hukuk büromuzla iletişime geçin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?